26-05-10

De foto's en uitslag...

DSC05869

Hierbij dan een eerste reeks foto's en de uitslag.  Een tweede reeks foto's volgt dit weekend. 

Nogmaals aan iedereen, hartelijk bedankt  voor jullie enthousiasme !  We hebben er in elk geval van genoten.  Het was echt een plezier om zowel de kids als de parents door de  aankomst boog te zien komen.  Er komt in elk geval zeker een vervolg.  Enkel de datum is nog een vraagteken gezien het  Pinksterweekend volgend jaar  pas op 11 en 12 juni valt.  Dus net voor de examens.  Maar anderzijds denk ik  dat het voor ons  doelpubliek (6 tot 14 jaar)   volstaat om de  maandag de  boeken open te slaan.  We geven de voorkeur aan het Pinksterweekend omdat we de maandag dan nog een extra dagje hebben om op te ruimen en de week ervoor een lang weekend hebben om de laatste voorbereidingen te treffen en cp's  uit te hangen.  Laat jullie mening maar weten !

PS : als er  kandidaten (kids,  ouders of beide) zin hebben om een wedstrijdverslagje te schrijven,  dit zou meer dan welkom zijn.  Deze zou zowel op de weblog,  onze website als ook op sleepmonsters.nl (overkoepelende website over AR in België en Nederland).

Muriel & Wim

09:53 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-05-10

De hardloop4daagse op de Veluwe in NL

Terwijl de kids met de ouders aan het spelen waren in de Ardennen begon ik aan de hardloop4daagse in Nederland. In 4 dagen 6 prachtige maar zware etappes over de veluwe. Een totaal van 100 km.
Het was vooral genieten maar ook afzien maar uiteindelijk werd ik 2de dame in mijn categorie en 3de in het algemeen dames klassement.
Het hele verhaal kun je hier lezen.
Dit was het startschot voor de echte km`s op weg naar de TDS .

22:12 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

19-05-10

We zijn er klaar voor...

Alle materiaal overal opgepikt (inclusief Malheur...) en geladen, de roadbooks en kaarten afgedrukt, de bekers en de medailles opggeblonken en nog de laatste  kaarsjes onder Sabine Haegedoren haar  poster gebrand.   Met andere woorden we zijn er  klaar voor !  Vrijdag vroege  ochtend vertrek ik richting Ardennen om er de knijpers  uit te hangen, nog enkele punten van de roadbook dubbel checken. 

En dan kunnen de 32 teams zaterdagochtend starten met een leuke proloog, om vervolgens te  kayakken,  lopen, mountainbiken, skaten, klimmen, boogschieten, klauteren, ploeteren,...

Helaas hebben we heel wat teams moeten weigeren omdat 32 het uiterste maximum was voor het  aantal kayaks, logistiek en wat betreft accomodatie.  Maar als het een succes wordt dit jaar beloof ik om volgende jaar voor een grotere  locatie te zien zodat ik geen teams meer  hoef te  weigeren en ik wat meer reclame kan maken.

Maar eerst dit weekend en dan zien we wel...

Voor de deelnemertjes : nog twee dagen lekker rusten, super veel eten en drinken en voor de rest wens ik jullie alvast veel succes.

 

17:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

08-05-10

Raid XL nieuws : doorzettertjes gevraagd

Vandaag heb ik het  parcours nog eens afgelopen en -gefietst onder een Ardeense blauwe hemel...en wat  is het  parcours mooi en uitdagend : half-verharde wegen tussen  gele bloemenweides, prachtige  uitzichten,  single tracks door de bossen, enkele  pittige beklimmingen voor de BP's,...m.a.w. een serieuze portie doorzettingsvermogen en een zak vol snoep en andere beloningen zal waarschijnlijk nodig zijn om het  parcours te overwinnen.  Maar ik geloof wel dat het  alle kids zal lukken.  Voor categorie 1 en 2 ( de jongsten) heb ik enkele kilometers laten vallen en voor categorie 4 en 5  zijn er een paar mooie maar pittige BP's bijgekomen.

De camping is al voorzien voor een gezellig kampvuur op zaterdagavond, het stoofvlees en de frietjes zijn al besteld en het recept voor de lasagne  ligt  ook al klaar.  Jullie zijn al vanaf vrijdag avond welkom (mits toeslag van 4 eur / pers - idem voor de andere dagen voor de niet-deelnemers).  Ook  de eventuele niet-deelnemers kunnen meegenieten van de maaltijden (12 eur / maaltijd - 8 eur / ontbijt).  Gelieve ons hiervan wel op voor 16 mei van te verwittigen (zowel voor extra  overnachtingen als maaltijden).  Het saldo kan dan zaterdag betaald worden. 

Om de afvalberg van bekertjes aan de bevoorradingen te vermijden,  voorzien wij per team een beker van hard plastiek die  gans de wedstrijd moet worden bijgehouden.  Hou er  ook rekening mee dat je de "small-wheels"  een 20 tal km's moet meesleuren met  de fiets.  Daarentegen zal de  fiets niet moeten worden meegenomen met de kayak.

Niet verplicht maar zeker aangeraden : een kaarthouder, want bepaalde  kaarten moeten gans het weekend gebruikt worden...dus enige bescherming (regen, kayak,...) is niet oninteressant.  Er is ook een etappe met de  fiets  per roadbook, het lukt zeker zonder kilometerteller  maar  overbodig is het zeker  niet.

Geniet nog van de laatste twee voorbereidingsweken en vergeet ons tegen 16 mei niet te informeren indien u extra overnachtingen of maaltijden wenst.

Tot vrijdag of zaterdag,
Muriel & Wim

20:42 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

De TDS, 111 km en 7000 hoogtemeters

Nico, de geluksvogel gaat de UTMB lopen. Wim en ik zijn uitgeloot en volgend jaar mogen wij. Nu gaan wij de TDS lopen, ook niet te onderschatten! De TDS is dit jaar van route veranderd. Nu loop je van Courmayeur (IT) naar Chamonix (Fr). De vorige edities was het andersom. Wel zo gezellig want daar finishen ook de CCC en de UTMB.
Het parcours is daardoor iets langer geworden (111 ipv 106) en wat meer hoogtemeters.
Voor de TDS heb je 2 punten nodig om mee te mogen doen. Dat zegt genoeg over de zwaarte.
De tijdslimiet is 32 uur. Wat deze race extra zwaar maakt is dat je om 24 uur nachts vertrekt en dus zal de gemiddelde loper 2 nachten onderweg zijn. In de nacht lopen in de bergen is zwaar.
Verleden jaar was de start om half 5 in de ochtend en was het dus al snel licht.
Nu zal je als je de tijdslimiet haalt maximaal om 8 uur in de ochtend binnen moeten zijn (32 uur later). Stel dat je wat sneller bent dan zul je nog tussen 24 en 6 uur finishen.
Hoe de route precies loopt kun je hier zien. De zwaarste collen zijn volgens de organisatie; Col du Petit Saint-Bernard (2,188m), Passeur de Pralognan (2,567m), Col du Bonhomme (2,329m) enMont-Joly (2,525m).
Hoe dan ook, er moet nog hard getraind worden. Maar ik zie er wel al naar uit! Martine

 

16:04 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-05-10

Raid XL kids & parents

rapid2

De inschrijvingen zijn afgesloten...helaas hebben we teams moeten weigeren gezien we  ons moeten beperken tot 30 teams (slaaplokatie, kayaks, logistiek,...).  De defintieve  inschrijvingslijst vind je hier.

Er zijn 5 categoriën volgens  leeftijd.  Categorie 3, 4 en 5 zijn ouder dan 10 jaar en dienen wat  extra  kilometertjes te lopen, fietsen, skaten of kayakken aan de hand van bonuspunten.  Bij categorie 1 en 2 zullen ze met 7 teams strijden.  De jongste deelnemer is 6 jaar.

De wedstrijd loopt over 2 dagen.  De zaterdag zullen de teams na een oriëntatieloop en wat klauterproeven de Viroin afvaren waarna ze op kaart en kompas hun fietsen zoeken.  Per MTB gaan ze  naar de start van de "small wheels & run" waar de  papa's of mama's mogen lopen terwijl de kids hen proberen los te rijden op hun skates, step of skateboard.  Daarna wacht nog een pittige klim per fiets vooraleer ze de frieten kunnen aanvallen.  De oudsten eten best niet te veel,  want voor hen staat er nog een oriëntatieloopje te wachten (zonder  hun papa of mama...). 

De zondag wordt wat minder zwaar maar technischer : klimmen, boogschieten, touwenparcours, run & bike, speleo,...

Zaterdag gaan we ter plaatse nog wat puntjes op de "i" zetten, dan volgt er nog het  vele drukwerk,...en dan is het aan jullie.

ps: kijk zeker  nog eens op de website www.adventurerace.be voor het laatste nieuws i.v.m. fairplay.

 

11:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-10

De Bouillonante werd 22 ipv 52 km.

Gisteren was weer de mooie trail Bouillonante. Een trail van 52 km door de prachtige vallei van de Semois. Ik stond als enig Malheurlid aan de start omdat iedereen familieverplichtingen had. Maar helaas heb ik de pijp aan maarten moeten geven na 22 km. Het was niet mijn dag. Geen energie en ik had geen zin om mij helemaal kapot te gaan lopen en het een lijdensweg te maken.
Zo heb ik wel 22 km genoten van een mooie ietwat korter trail dan bedoeld. Het hele verslag kun je hier lezen.
Martine

11:58 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-10

Far Out over trailrunning

coverFarout11 Far Out is een trimestriëel tijdschrift over buitensport en avontuur.  In laatste editie staat een groot artikel over trailrunning naar aanleiding van de Lafuma Trail Trophy en een interview met een "volgens hen" ervaren trailrunner. 

10:45 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-04-10

Winterstop eindelijk gedaan...

De winterstop is eindelijk gedaan...zowel voor de weblog als voor Nico en mezelf.  Gelukkig hadden we  Martine nog die nu en dan eens een berichtje postte en de ganse winter lang volop bleef  doortrainen, inclusief enkele wedstrijden en het 5 x 50 km prestatie. 

Sinds een drietal weken zijn Nico en ik eindelijk opnieuw beginnen trainen en vanaf vandaag probeer ik weer geregeld berichtjes te posten op onze weblog. De excuses van de lange stop kennen jullie ondertussen wel al : verbouwingen, beiden zelfstandig begonnen, donkere  winter,...eigenlijk excuses waar ik bij een ander zou op antwoorden "tijd om te lopen kun je altijd maken...".  Maar soit.

De hoofdreden waardoor ik me eindelijk heb kunnen oppeppen om opnieuw gericht te trainen was het feit dat ik dan toch kon deelnemen aan de lange versie van de Ultra Trail du Mont Blanc,  nadat Martine en ik oorspronkelijk niet werden verloot voor de lange afstand (167 km) en enkel konden deelnemen aan de korte vesie (TDS).  Nico was gelukkig wel verloot maar onze "regeltante" Martine had het uiteindelijk kunnen regelen via North Face dat we toch konden deel nemen...maar helaas kreeg ik maandag  te  lezen dat er een haar in de boter  zit en we toch niet  kunnen deelnemen.  Gezien ik ondertussen terug aan het genieten ben van het lopen, ga ik nu voluit voor de TDS.  Trainen voor de TDS of UTMB maakt eigenlijk niet zo veel verschil uit.  Voor beiden moet je toch zo veel mogelijk kilometers  lopen en zo veel mogelijk de bergen/heuvels intrekken.  Ook om Nico extra te motiveren zal ik gemotiveerd blijven trainen (en misschien nog hopen om op één of andere manier mee te kunnen doen aan de UTMB).

Deze maand houden we  het  nog bij een 50 tot 60 km per week,  maar vanaf mei trekken we dit de hoogte  in om in juli en augustus zeker  wekelijk 100 tot 120 km te lopen.   Ook verschillende wedstrijden staan op het  programma, vooral de wedstrijden van de Lafuma Trail Trophy :

- 6 juni : Aywaille (35 km)
- 13 juni : La Roche en Ardenne (60 km)
- 3 juli : Tombeau du Chevalier (53km)
- 8 juli : Trail du Val d'heyre (56 km)

 

 

10:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-10

Raid XL...kids & parents

rapid2

Ik kreeg de laatste twee weken reeds verschillende terechte mailtjes of er  reeds meer nieuws is over de Raid XL kids & parents.  Wel,  vanaf morgen (16 april) vindt u alle nodige informatie op onze website www.adventurerace.be .  Sorry om u en uw zoontje of dochter zo lang in spanning te houden...maar nog één nachtje slapen en u weet wat er jullie volgende maand allemaal te wachten staat.  Of toch min of meer...want  de geheimen van een echte adventure race worden pas tijdens de wedstrijd blootgegeven.

Wim

10:28 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-03-10

De BMUT 2010

Voor mij is de training voor de UTMB stiekem al begonnen. Ik had me namelijk gecommiteerd aan een ultra tour met een prachtig goed doel. Na maanden van voorbereiding gingen we afgelopen woensdag dan eindelijk op pad om 5 dagen iedere dag 50 km te lopen. Met 3 andere hardloopgekken tourden we door Nederland. Aan onze zijde veel medelopers die keiharde euros betaalden om ons doel te steunen.
Ook Malheur leden doneerden en liepen mee!
Het hele verslag kun je op runtodream lezen.
Na 250 km hadden we 11.000 euro bij elkaar gelopen! Wat een prachtig bedrag!
Martine

18:49 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-03-10

UTMB here we come!

18 januari schreef ik teleurgesteld dat ik samen met Wim uitgeloot was voor de UTMB (De Ultra Trail De Mont Blanc van 166 km met 9400 hoogte meters). Nico was wel ingeloot.
Maar een paar dagen later was de aanvraag via The North Face NL nog een keer naar Chamonix.
Zij wilden proberen om ons via die weg toch nog aan de start te krijgen. Regelmatig heb ik hun gestalkd gemaild of ze al wat wisten. Het duurde en duurde maar. Gisterenavond toen ik laat thuis kwam las ik de mail en waren daar de verlossende woorden,

Hello Fellow Ultra Runners!

If you are receiving this email then this means that you have requested a place in one of the four races

in the 2010 The North Face Ultra Trail du Mont Blanc. I will shortly submit your details to the race organisers.

En daar staan Wim en ik bij!! Het gaat gebeuren. In 2010 mogen we aan de start staan van de UTMB! Een droom die uitkomt.
Een TNF team van 107 lopers zullen aan de 4 wedstrijden meedoen.
Dat er veel werk voor verricht moet worden is duidelijk. Maar jeetje, wat zijn we er blij mee en wat hebben we er zin in!!
Nu kunnen we een mooi programma gaan maken voor 2010 op weg naar de UTMB. 27 Augustus om 18.30 worden Wim, Nico en ik met 2300 andere lopers weggeschoten voor de 8ste editie van de UTMB.
Josien en Hans, ontzettend bedankt voor julie hulp!!

Martine

23:45 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (1) | Tags: utmb |  Facebook |

26-02-10

Kayakken een kunst?

We hebben nog een hoop te leren! Martine

00:35 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-10

Davoc oriëntatietocht

22179_1333306768296_1099858125_31016040_366411_n
De negende editie van de Davoc oriëntatietocht zit er weer op.  Door de gesmolten sneeuw was het zwaar ploeteren door de modder maar  dit werd denk ik wel gecompenseerd met een frietkot aan de aankomst...  In elk geval,  hartelijk bedankt voor jullie massale opkomst en jullie enthousiasme.   Hopelijk zien we  jullie volgend jaar  terug op de 10de editie.  We zijn al volop aan het nadenken om er  iets speciaals van te maken...ideeën variëren van de 9 voorbije  tochten aan elkaar te breien tot oesters onderweg.  Dit laatste lijkt me iets toegankelijker, zeker gezien de volleybaldames berucht zijn om hun jaarlijkse  oester & champagne festijn. Jullie ideeën, tips, opmerkingen zijn hier uiteraard ook welkom.

18Km:

tocht

ploeg

vertrekuur

aankomstuur

gevonden CP's

eindtijd

18

PC Den Valsen Bots 1

20.23

23.51

16

3.28

18

smart

18.20

21.52

16

3.32

18

Domi bike ultrasportteam.

19.25

23.19

16

3.54

18

 De Spaghettivreters

19.05

00.00

16

4.55

 

15Km:

tocht

ploeg

vertrekuur

aankomstuur

gevonden CP's

eindtijd

15

O-spot

19.15

22.14

15

2.59

15

GO STEADY CREW  

18.30

22.36

15

4.06

15

waterkoeien

18.35

00.01

15

5.26

15

Brandweer Londerzeel

18.55

00.26

15

5.31

15

De Woudlopers

19.35

1.06

15

5.31

15

PC Den Valsen Bots 2

20.30

00.52

14

4.22

15

Metavoc

18.45

00.05

14

5.20

15

de trappistdrinkers

20.40

2.07

14

5.27

15

bruma

19.45

2.24

14

6.39

15

De Caledoniërs 1

19.15

1.20

13

5.05

15

De Caledoniërs 2

19.15

1.20

13

5.05

15

scouts zingem

20.00

1.59

13

5.59

15

Hunting milo.

20.15

1.59

12

5.44

15

club KaJ

19.25

2.35

11

7.10

 

10Km:

tocht

ploeg

vertrekuur

aankomstuur

gevonden CP's

eindtijd

10

Jespo

20.10

23.49

13

3.39

10

de alconners

20.00

23.50

13

3.50

10

is 't nog ver?

19.55

00.08

13

4.13

10

Wild Bill Hickok

19.30

23.50

13

4.20

10

ploeg 33

19.40

00.26

13

4.46

10

t clubke

19.10

00.06

13

4.54

10

de Pentimmers

21.00

2.08

13

5.08

10

Sint lukassers

19.50

1.10

13

5.20

10

de musketiers

19.20

2.30

13

7.10

10

Tinne en co

20.20

00.10

12

3.50

10

De rode lantaarn.

20.35

1.04

4

4.29

10

De laatste

20.35

1.04

4

4.29

10

De verloren zonen

20.35

1.04

4

4.29

 

8Km:

tocht

ploeg

vertrekuur

aankomstuur

gevonden CP's

eindtijd

8

speleoclub 3w

21.21

23.57

6

2.36

8

Van Ginds

18.48

22.27

6

3.39

 

5Km:

tocht

ploeg

vertrekuur

aankomstuur

gevonden CP's

eindtijd

5

Nico en co (de krommekes)

19.28

22.18

5

2.50

22179_1333307008302_1099858125_31016046_7311710_n 22179_1333307168306_1099858125_31016050_1907671_n

22179_1333307288309_1099858125_31016053_7773138_n 22179_1333307608317_1099858125_31016061_4631406_n

22179_1333307368311_1099858125_31016055_3263719_n 22179_1333307688319_1099858125_31016063_7880848_n

22179_1333307448313_1099858125_31016057_5687384_n 22179_1333308008327_1099858125_31016071_6164701_n

12:53 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-02-10

Annulatie Ultratrail du Viroinvalloise

Beste allen,

Met een beetje spijt in het hart, maar toch ook opluchting dat ik de knoop eindelijk heb doorgehakt, hebben we besloten om dit jaar GEEN ultratrail du Viroinvalloise te organiseren.
 
Een samenloop van familiale, professionele en persoonlijke omstandigheden zorgen ervoor dat ik onvoldoende tijd heb om het evenement naar behoren te organiseren (ook al waren de meeste voorbereidingen al getroffen), en er blijft dus geen andere optie over dan de ultratrail te annuleren.
 
De reeds ingeschrevenen hebben hun inschrijvingsgeld al teruggekregen, en probeer ik via Sleepmonsters en andere kanalen de ganse AR-gemeenschap ook op de hoogte brengen van deze beslissing.
 
Voor mezelf betekent dit ook dat ik de volgende paar jaar van het AR-toneel ga verdwijnen, of toch zeker op frequente basis. Met spijt in het hart weliswaar, maar het is niet anders.
 
Sorry als deze laattijdige beslissing kalenders overhoop gooit, maar het was geen makkelijke, en ze is zeker niet op 1-2-3 genomen.

Roel

ps De Raid XL "kids & parents" en de Malheur Bosmarathon (beide door Wim georganiseerd) gaan zeker door.

09:37 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-02-10

Datum 2de Malheur Bosmarathon

De datum voor de  tweede editie van de Malheur bosmarathon  ligt vast !  Namelijk zondag 19 september om 10.00 u.

Net als vorig jaar  kun je  kiezen uit de volledige marathon afstand,  een halve  marathon of opnieuw een estafette marathon.  Het parcours loopt door en rond het Buggenhout bos, m.a.w. de wedstrijd loopt zowel over verharde wegen als over  onverharde wegen.

Meer info vindt u op www.bosmarathon.be

 

08:21 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Bosmarathon | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Davoc Nachtelijke oriëntatietocht

Over twee weken kun je opnieuw starten aan de  jaarlijkse nachtelijke oriëntatietocht die ik samen met de dames volleybalploeg van Steenhuffel organiseer.  Meer info , maar vooral de eerste tips i.v.m. de startplaats vindt u op onderstaande  link : 

http://www.adventurerace.be/adventurerace.be/adventurerac...

08:19 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Orientation | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-10

WK adventure racing 2011 in Australie

Voor 2011 hadden wij toch stiekem al wat plannen op adventure race gebied.Het WK zou zeer waarschijnlijk in Frankrijk gehouden worden. Dat is redelijk dicht bij.
Afgelopen week werd duidelijk dat de WK 2011 naar Australie gaat, Tasmanie wel te verstaan.
Dat is een stuk verder weg, maar zeg nu zelf, is het niet erg mooi om daar een AR te doen??
Hieronder het nieuwsbericht van de AR Site.
Martine

Australia has won the hosting rights for the Adventure Racing World Championships in 2011 which will be held in the state of Tasmania.

Race Director Craig Bycroft said “Tasmania as a world renowned adventure destination and support from Events Tasmania were two of the key factors in us winning the Adventure Racing World Championships”. Geoff Hunt, ARWorld Series Director said “I’m sure the 2011 Adventure Racing World Championship will be a huge success and look forward to exploring the state of Tasmania.”

Produced for the Adventure Racing World Championships will be a 1hr Destination/Adventure Sports Documentary to be aired locally and internationally. It will have a key focus on the athletes and the adventure landscape of Tasmania.

XPD will now begin seeking event partners and supporters to provide the world the best Adventure Racing World Championships possible. Already on board as a media partner is Australia’s premier adventure and outdoors magazine, Outer Edge, which will cover the event in the lead up to and during the Championships.”

The race is scheduled for late 2011. Teams of four will race day and night for over 700km in the disciplines of mountain biking, trekking and kayaking. The course will take in some of the best adventure “hot spots” in the Tasmania.

The Adventure Racing World Series is an international circuit of premiere adventure races in 10 countries culminating every 12 months in the Adventure Racing World Championships.

In 2006 the 2nd Edition of XPD was successfully held in Tasmania and received great support from the Tasmanian Government through Events Tasmania, Parks & Wildlife Service, Forestry Tasmania, Hydro Tasmania and the Hobart City Council.

The Adventure Racing World Championship in 2011 is supported by the Tasmanian Government through Events Tasmania.

The www.arwc2011.com website will be launched soon. For details on the current XPD Expedition race www.xpd.com.au .

21:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-01-10

xpd ) highlights

09:15 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

part 5

08:04 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-10

part 4

09:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-01-10

xpd part 4

09:35 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-01-10

XPD - part 2

08:00 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-01-10

XPD - part 1

08:28 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-01-10

2010 en Skins Malheur Ultrasport

Het is relatief rustig geweest op onze site. Na het WK heeft iedereen een sport pauze genomen. Ondertussen is die pauze voorbij. Iedereen pakt de training weer voorzichtig op. Martine is weer terug uit Afghanistan en kan zich ook weer bij het team vervoegen.
Wat zijn de plannen voor 2010??
Eigenlijk waren die al vrij duidelijk. Het zou een rustig jaartje worden qua adventure racen. Een aantal teamleden hebben het erg druk met verbouwen, het gezin en nieuwe banen. Het plan was om daarom ons in te schrijven voor de UTMB, de trail/berg wedstrijd aller tijden. 166 km door de bergen van Frankrijk, Italie en Zwitserland.
Dus hebben we ons ingeschreven en afgelopen week was de loting. Er moesten ongeveer 1200 lopers uit doordat het aantal deelnemers veel te hoog was.
Helaas, Wim en Martine zijn uitgeloot. Ontzettend balen want het zou het hoofddoel worden voor 2010.
Maar we zijn nog bezig met een heel klein kansje om er toch tussen te komen. Of dat lukt horen we volgende week. Lukt dat niet dan zullen we waarschijnlijk de TDS als alternatief gaan doen. 106 km met 6600 hoogtemeters. Ook een mooie optie maar het voelt toch als een schrale troost.
Wordt vervolgd.
Martine

12:54 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-01-10

Reportage XPD 2009

13:34 Gepost door Belgium Adventure Race Team in XPD Portugal | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-12-09

DAVOC oriëntatietocht : 20 februari

dropping

Op 20 februari orgnasieert DAVOC volleybalteam samen met het Malheur Ultrasport team opnieuw hun jaarlijkse nachtelijke oriëntatietocht.  Dit is een tocht tussen de 5 en 22 km die je al lopend of stappend kunt afleggen, zowel individueel als in groep.  Er zijn verschillende  niveaus afhankelijk van  de  moeilijkheidsgraad en/of afstand.  Het parcours loopt grotendeels over onverharde wegen.  Onderweg zijn er versnaperingen, soep,  bier,  jenever,... voorzien.

Meer info op www.adventurerace.be

 

 

14:32 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

UTMB : alles begint op 23 december

Notez bien cette date : 23 décembre 2009. A partir de ce jour, vous aurez jusqu'au 13 janvier 2010 pour vous préinscrire à l'UTMB®, la CCC® ou la TDS, et jusqu'au 8 janvier 2010 pour la PTL. Tous les détails ci-dessous.

Sans oublier qu'il est simple de s'inscrire !
- Cela ne nécessite pas d'être un "as de l'informatique et de la connection",
- Ce n'est pas un sprint infernal
- Il suffit d'avoir ses points et envie de le faire

1. Pour vous inscrire à l'UTMB®, à la CCC® ou à la TDS

La période de préinscription est ouverte du 23 décembre 2009 au 13 janvier 2010 sur le site www.ultratrailmb.com. Lorsque vous vous connecterez, la validation de votre préinscription sera prise en compte après versement de 50 euros d'arrhes. Si le nombre d'inscrits dépasse le nombre maximum de coureurs possible, un tirage au sort sera effectué, et si vous faites partie des heureux élus, il vous faudra confirmer votre inscription entre le 22 et le 31 janvier 2010.
Si vous ne faisiez pas partie de ces élus, alors vous serez prioritaires et "exemptés" de tirage au sort pour 2011.

2. Inscriptions groupées

Il est également possible de se préinscrire en groupe, pour un maximum de 12 personnes à la fois (un même groupe peut être constitué de coureurs inscrits sur l'UTMB®, la CCC® ou la TDS). Il n'y a pas de challenge par équipe, mais cela vous permettra le cas échéant d'être sûr que le résultat du tirage au sort sera identique pour tous les membres de votre groupe.

3. Courses qualificatives

La liste des courses qualificatives est disponible sur le site de l'Ultra-Trail du Mont-Blanc®. Il faut pour chaque épreuve avoir accumulé un certain nombre de points, sur des courses courues en 2007, 2008 ou 2009. Pour pouvoir participer à l'UTMB®, il faut 4 points acquis en deux courses au maximum. Pour la TDS, il vous faudra 2 points et 1 point pour la CCC®.

4. Cas particulier : Petite Trotte à Léon

Chaque équipe est formée de 2 ou 3 coureurs dont au moins 1 finisher de l'UTMB® La préinscription fonctionne sur le même principe que pour les autres courses mais s'étend du 23 décembre au 8 janvier, de façon à ce que ceux qui ne seraient pas tirés au sort puissent s'inscrire sur l'une des trois autres épreuves.

[Liens et ressources]
Incriptions 2010
Le règlement de l'Ultra-Trail
®

00:30 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-12-09

Skins Malheur Ultratrail du Viroinvallooise

DSC_0183

Op zaterdag 27 maart 2010 organiseert het Skins Malheur Ultrasport Team de Ultratrail du Viroinvalloise. In en rond het dal van de Viroin, strijdtoneel van de voorbije twee edities van de Malheur Raid XL, wordt een nieuwe uitdaging aangeboden.

 

De Skins Malheur Ultratrail du Viroinvalloise is een individuele loopwedstrijd, waarbij de deelnemers met behulp van kaart en kompas een twintigtal controlepunten moeten verzamelen, verspreid over de vallei van de Viroin en de uitgestrekte bossen . Hiervoor krijgen ze 9 uur de tijd. Voor de snelsten moet dit ruimschoots voldoende zijn om het totale parcours af te leggen, wat (afhankelijk van de gevolgde route) ongeveer 60 km lang is. Maar ook wie wat trager loopt of minder vlot oriënteert kan zijn hartje ophalen. Omdat de wedstrijd op tijdslimiet georganiseerd wordt, kan iedereen een volle 9 uur naar eigen vermogen lopen en oriënteren. De enige boodschap is om voor het verstrijken van de tijdslimiet binnen te zijn, want per 10 minuten na die limiet wordt één zuurverdiende CP afgetrokken van je eindtotaal.

 

Praktische informatie

* Het startschot wordt gegeven op zaterdag 27 maart 2010 tussen 9:00 en 10:00

* Het hoofdkwartier is Relais Verlaine in Vierves (http://www.relaisverlaine.be)

* Het is een individuele wedstrijd, en deelnemers vertrekken met een interval van 1 minuut.

* Samen lopen is toegestaan, samen starten niet (maar racers mogen op elkaar wachten)

* Maximaal 60 deelnemers (kan nog aangepast worden)

* De gebruikte kaart is een toeristische kaart van het Nationaal Geografisch Instituut, schaal 1:25.000

* Moeilijkheid van de oriëntatie is 2/5. Een basiskennis is noodzakelijk

* Geen bevoorrading onderweg, wel winkeltjes in dorpen, en mogelijkheid om bevoorrading in het hoofdkwartier achter te laten

* Finish tussen 18:00 en 19:00 zaterdagavond (afhankelijk van de starttijd – exact 9 uur)

* Verplicht materiaal: Rugzakje met drankhouder (min. 1 liter), regenkledij, kompas, GSM

* Er bestaat de mogelijk tot overnachting in Relais Verlaine van vrijdagavond tot zondagochtend

* De inschrijvingsprijs wordt bepaald door de vereisten van de deelnemer (voorlopige richtprijzen):

o       Enkel deelname wedstrijd : 15 euro

o       Deelname wedstrijd + pastaparty achteraf : 30 euro

o       Deelname wedstrijd + 1 overnachting + half pension: 55 euro

o       Deelname wedstrijd + 2 overnachtingen + halt pension: te bepalen

* Organisator (+ jury): Roel Smolders

Meer info : roel@adventurerace.be en www.adventurerace.be

10:04 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Trailrunning | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-12-09

Adidas TERREX Adventure Race

Het is dat wel al plannen hebben voor mooie dingen op 28 augustus 2010 anders was dit toch ook erg leuk geweest.
Martine

After a 3-year absence of such an event in the UK, the ‘adidas TERREX Adventure Race‘ will take place in August of 2010. Teams of 4 will compete in this 4-day non-stop expedition race throughout the Lake District (the North West of England). The dates for the event are August 27-30, 2010. Race registration is £1350 per team. The race will include the core AR disciplines as well as some ’surprises taking racers to those hidden gems’.

Race entry opens December 15.

We are excited to have another international expedition race being added to the 2010 race calendar. We will keep you posted on more as the information becomes available.

Check out the race website for more info: http://www.adidas-ar.com/index.htm

16:41 Gepost door Belgium Adventure Race Team in Adventure race | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |